Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

13 & 14/01/2023. Σύναξη νέων εκκλησιαστικών συμβουλίων στην Αλεξανδρούπολη και στις Φέρες.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Σύναξη των νέων εκκλησιαστικών συμβουλίων που διορίσθηκαν από 1ης Ιανουαρίου για την τριετία 2023-2025.

Στην αρχή ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα προς τιμήν των νέων εκκλησιαστικών συμβουλίων της περιοχής Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊανουπόλεως.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης μας έδωσε κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες για το έργο των εκκλησιαστικών συμβουλίων, καθώς αρκετοί ανελάμβαναν διακονία για πρώτη φορά. Ακολούθως ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Ειρηναίος Λαφτσής ενημέρωσε πιο διεξοδικά για τις υποχρεώσεις των εκκλησιαστικών συμβουλίων. Στο τέλος της Συνάξεως ο Μητροπολίτης μας παρέδωσε στους νέους επιτρόπους το Διοριστήριο έγγραφό τους.

Ανάλογη Σύναξη των νέων εκκλησιαστικών επιτρόπων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου στην υπόγεια αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου στις Φέρες παρουσία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου για τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους της Φερών, του Τυχερού και των πέριξ ενοριών μέχρι την Λυκόφη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ