Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

13/01/2023. Εξόδιος ακολουθία μακαριστού π. Αποστόλου Κατσιπτσάκη.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, σε κλίμα βαθιάς συγκινήσεως και της κατ' άνθρωπον στενοχωρίας και θλίψεως η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως και οι ενορίτες του Μαΐστρου αποχαιρέτησαν τον επί 46 έτη εφημέριο του Προσκυνήματος της Αγίας Μαρίνας, μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο π. Απόστολο Κατσιπτσάκη, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον στις 11 Ιανουαρίου σε ηλικία 80 ετών.

Από νωρίς το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αγίας Μαρίνας ενώπιον της σορού του μακαριστού ιερέως, ενώ πλήθος ανθρώπων, ενοριτών του Μαΐστρου, αλλά και από την Αλεξανδρούπολη, πέρασαν να ασπασθούν για τελευταία φορά το χέρι του αγαπητού κεκοιμημένου κληρικού.

Στις 10.30 τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, παρουσία πολλών ιερέων, ιεροψαλτών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Αποστόλου. Ο Μητροπολίτης μας στην ομιλία του κάλεσε όλους τους ιερείς, αλλά και τους λαϊκούς να παραδειγματισθούν από την ανιδιοτελή παρουσία και ολόθυμη προσφορά του π. Αποστόλου στην Εκκλησία, στην Μητρόπολη, στην Αγία Μαρίνα και σε όσους έρχονταν στο Ναό της και ζητούσαν ελπίδα, παρηγοριά, ενίσχυση και στηριγμό στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στη ζωή τους.

Ακολούθως η ταφή του μακαριστού ιερέως έγινε στο Κοιμητήριο του Μαΐστρου.

Καλο Παράδεισο π. Απόστολε. Την ευχή σου να έχουμε όλοι μας.