Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

15/01/2023. Εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Φερών με παρουσίαση της ιστορίας του Ναού και συναυλία της Χορωδίας των Ιεροψαλτών.

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου των Φερών και στα πλαίσια των εορτασμών του "Ιωβηλαίου Έτους" της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία του ναού, παρουσία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Ο  κ. Νικόλαος Γκότσης, Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής των Φερών και υπεύθυνος του Λαογραφικού Μουσείου, παρουσίασε την ιστορία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου των Φερών και όσα διαδραματίσθηκαν κατά την Οθωμανική περίοδο. Αναφέρθηκε στο Αλληλοδιδακτικό Σχολείο, στο Ζάππειο Νηπιαγωγείο, την περίοδο της Βουλγαρικής Εξαρχίας και την εν γένει ζωή των Ελλήνων και Βουλγάρων κατοίκων των  Φερών.

Στο τέλος η Χορωδία των Ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Δροσάκη παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα με εκκλησιαστικούς ύμνους, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης μας ευχαριστώντας τους συντελεστές της εκδηλώσεως και τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Κουταλιανό για την άψογη προετοιμασία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ