Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

18/01/2023. Ο Μητροπολίτης μας στην πανήγυρη του Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, εορτή του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μετέβη στο Διδυμότειχο για τις λατρευτικές εκδηλώσεις του πανηγυρίζοντος Μητροπολιτικού Ναού της ιστορικής Καστροπολιτείας της Θράκης.

Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Στάρας Ζαγόρας (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) κ. Κυπριανός, Σισανίου κ. Αθανάσιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός. Παρέστησαν οι τοπικοί Άρχοντες του Νομού και της πόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ.

Μετά την Θεία Λειτουργία, κατά τα καθιερωμένα, ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπειών των σχολικών μονάδων, της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και πλήθους πιστών.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ