Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

22/01/2023. Ο Μητροπολίτης μας στην πρώτη εορτή του νέου Αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στην Λαμία.

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 ο Μητροπολίτης μας μετέβη στη Λαμία, προσκεκλημένος ως Μέλος της Δ.Ι.Σ., και συμμετείχε στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις της πρώτης επισήμου εορτής του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου (+1991), που ασκήτεψε στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος στην Υπάτη Φθιώτιδος, ο οποίος αγιοποιήθηκε κατά το παρελθόν έτος 2022 από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ενώπιον του ιερού σκηνώματος του Οσίου Βησσαρίωνος ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Παρέστησαν οι Μητροπολίτες-Μέλη της Δ.Ι.Σ., πλειάδα Αρχιερέων, οι τοπικές Αρχές της Φθιώτιδος και πλήθος κόσμου.

Το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου, το ιερό σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Ακολούθως τελέσθηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Εδέσσης κ. Ιωήλ, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου,  Γρεβενών κ. Δαυίδ, Λήμνου κ. Ιεροθέου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Συμεών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας και αντιφώνησε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Συμεών.

Πηγή: Ι.Μ. Φθιώτιδος

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ