Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

22/01/2023. Κληρικολαϊκή Σύναξη Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου. (VIDEO)

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στα πλαίσια του "Ιωβηλαίου Έτους" των 100 χρόνων από τη σύσταση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου η Κληρικολαϊκή Σύναξη του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου του Ναού πρωτ. π. Δημήτριος Κεσκίνης ο οποίος ευχήθηκε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας για την ευόδωση της Συνάξεως.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κ. Ελευθέριος Τσινταράκης ο οποίος παρουσίασε την ιστορία του Μητροπολιτικού Ναού που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της πόλεώς μέχρι και σήμερα.

Το έργο του Μητροπολιτικού Ναού παρουσίασαν οι τρεις εφημέριοι του Ναού, αρχής γενομένης από τον πρωτ. π. Κωνσταντίνο Μίχογλου, ο οποίος παρουσίασε το κοινωνικό, φιλανθρωπικό και κατηχητικό έργο του ναού.

Μετά τον λόγο πήρε ο πρωτ. π. Ευάγγελος Καλλινάκης, ο οποίος παρουσίασε το λειτουργικό έργο του ναού, με τις τακτικές και έκτακτες ακολουθίες που τελούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου πρωτ. π. Δημήτριος Κεσκίνης, παρουσίασε το διοικητικό έργο που επιτελείται και πως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού παίρνει τις διάφορες αποφάσεις του.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με ενορίτες του ναού και ακούσθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις.