Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

19/03/2023. Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία π. Ιγνατίου Μουρτζανού.

Το απόγευμα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη ο Δ' κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Πριν το τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού ωμίλησε προς το εκκλησίασμα ο αρχιμ. π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου με θέμα "Ο Σταυρός Του και οι σταυροί μας".

Μετά την ομιλία ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον π. Ιγνάτιο για την ομιλία και ευχήθηκε στους εκκλησιαζόμενους την ευλογία και την δύναμη του Τιμίου Σταυρού. Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την παλαιά εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας που εκτέθηκε στον Ιερό Ναό.

Κατανυκτικοί Εσπερινοί τελέσθηκαν και στις Φέρες και το Τυχερό. Στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στις Φέρες μίλησε ο πρωτοπρ. π. Σωκράτης Βουλγαράκης με θέμα "Η θυσία του Χριστού και ο δικός μας σταυρός", ενώ στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τυχερού μίλησε ο πρωτοπρ. π. Βασίλειος Κολέτσας με θέμα "Το ναι και το όχι του Θεού στις προσευχές των ανθρώπων".

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ