Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

21/03/2023. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης


Αγαπητοί μας γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι με Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης από το σχολικό έτος 2023-2024 αναβαθμίζεται και θα λειτουργεί στο εξής σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας των Πρότυπων Σχολείων. Δηλαδή η εισαγωγή των μαθητών θα γίνεται κατόπιν γραπτής δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων, υπό μορφὴ ερωτήσεων κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής στα μαθηματικά, την ελληνική γλώσσα και τα θρησκευτικά, ὅπως ἀκριβῶς συμβαίνει με όλα τα Πρότυπα Σχολεία.

Ως εκ τούτου όσοι έχετε παιδιά (αγόρια ή κορίτσια) που τελειώνουν την ΣΤ΄ Δημοτικού και επιθυμούν να εγγραφούν στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Ξάνθης ή παιδιά (αγόρια ή κορίτσια) που τελειώνουν την Γ΄ Γυμνασίου και επιθυμούν να εγγραφούν στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης, μπορείτε να τα εγγράψετε σύμφωνα με τηνν προβλεπόμενη διαδικασία και εφόσον επιλεγούν και εγγραφούν μπορούν να φοιτήσουν χωρίς καμία προσωπική δαπάνη, καθώς έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται (διαμονή και σίτιση) στο σύγχρονο Οικοτροφείο που διαθέτει το Σχολείο.  

Μπορείτε να απευθύνεστε στους ιερείς των Ενοριών σας, που είναι ενήμεροι επί του θέματος και έχουν στη διάθεσή σας  τη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, για να αντλήσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επίσης για κάθε επιπλέον εξειδικευμένη ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης στο τηλέφωνο 2541029911.   

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως