Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

20/04/2023. Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βοήθειας και ιερού λειψάνου οσίου Ανθίμου του εν Χίω στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου εβδομάδος, 20 Απριλίου 2023, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής η υποδοχή της σεβασμίας εικόνος της Παναγίας Βοηθείας από την Χίο και μαζί τεμαχίου εκ των ιερών λειψάνων του Οσίου Ανθίμου του Βαγιάνου (+1960).

Την εικόνα και το ιερό λείψανο μετέφερε κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου μετά από αίτημα και παράκληση του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου προς τον οικείο Μητροπολίτη κ. Μάρκο.

Την εικόνα της Παναγίας και το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ιερείς της Μητροπόλεως και κάτοικοι της Νέας Χηλής και της Αλεξανδρουπόλεως. Ακολούθησε δοξολογία εντός του ιερού ναού και έπειτα ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής. Παρέστησαν οι βουλευτές Έβρου κ.κ. Κελέτσης και Δερμεντζόπουλος και λοιποί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ