Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

28/10/2023. Εορτή Αγίας Σκέπης και Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ.

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στην Αλεξανδρούπολη η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεώς μας τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία επί της εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου. Κέντρο των εορτασμών υπήρξε και φέτος, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός, όπου Άρχοντες και Λαός, απέδωσαν τιμή σε όλους εκείνους που ηρωικά αγωνίστηκαν και έπεσαν υπέρ της Πατρίδος. 

Για το λόγο αυτό το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2023, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

Στους φετινούς εορτασμούς, την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο, παρουσία του Υφυπουργού, καθώς και των Βουλευτών Έβρου κ.κ. Δερμεντζόπουλου, Δημοσχάκη και Παπαδάκη, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη, Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δελησταμάτη, του Δ/κτη της ΧΙΙης Μεραρχίας Πεζικού Υποστρατήγου κ. Μπακιρτζή και άλλων εκπροσώπων των τοπικών φορέων και αρχών.

Αμέσως μετά τη Δοξολογία εκφωνήθηκε η Πανηγυρική Ομιλία της ημέρας από την φιλόλογο καθηγήτρια κα. Καλλιρρόη Μαρκόνη και ακολούθησε η επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη  και η παρέλαση στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ