Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

24/03/2024. Kυριακή της Ορθοδοξίας στην Αλεξανδρούπολη

 Την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την καλούμενη ως Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Εκκλησία μας τιμά τον θρίαμβό της ενάντια στους εικονομάχους και την αναστήλωση των ιερών εικόνων που έγινε επί αυτοκρατόρων Μιχαήλ και της μητέρας του Αγίας Θεοδώρας το 843 μ.Χ.

 Ο κεντρικός εορτασμός , όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία αρκετών πιστών. Παρόντες ήταν ο Ευρωβουλευτής κ. Κυμπουρόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κελέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Κορρές και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσιάρας. Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ενώ στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Πριν τη Θεία Κοινωνία διαβάστηκε το κήρυγμα του Μητροπολίτου μας (διαβάστε το εδώ).

 Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του Ναού και η ανάγνωση του "Συνοδικού" της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου. Στο τέλος της λιτανείας ο Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε στην πόλη μας τον νέο Διοικητή της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγο Ιωάννη Κορρέ, δίνοντάς του μια εικόνα της Παναγίας του Έβρου.