Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/03/2024. 25η Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη

 Η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Παλιγγενεσίας του Έθνους μας εορτάσθηκαν με την δέουσα μεγαλοπρέπεια σε όλη τη Μητρόπολή μας. Ο κεντρικός εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, παρουσία των τοπικών Αρχόντων.

 Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως ορίσθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Στάθης Σταθόπουλος. Πριν την επίσημη Δοξολογία ο Μητροπολίτης μας μίλησε επικαίρως προς το εκκλησίασμα και ευχήθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Ευάγγελο Πουλιλιό για την ονομαστική του εορτή, η Παναγία τον σκεπάζει και να τον ευλογεί πάντοτε.

 Αμέσως μετά τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία για την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Τον Πανηγυρικό Λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής της πρωτοβαθμίου εκπαιδεύσεως κ. Κωνσταντινίδης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δόθηκε κατά το έθος κέρασμα στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως και αμέσως μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του Φάρου και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ