Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

2/2/2015. Η εορτή της Υπαπαντής στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας, εορτάσθηκε πανηγυρικά την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας. Ο κεντρικός εορτασμός πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής της πόλεώς μας από το Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης μας στάθηκε στο θεσμό και στην αξία της οικογένειας που βάλλεται τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια από την έλλειψη επικοινωνίας των συζύγων μεταξύ τους που οδηγούν σε εύκολα διαζύγια, από εναλλακτικούς τρόπους συμβίωσης με το αποτέλεσμα όλων αυτών να επιβαρύνει τα μικρά παιδιά. Παρότρυνε τα νέα ζευγάρια να δείχνουν αγάπη, κατανόηση μεταξύ τους και να αποβάλλουν τον εγωισμό τους γιατί αυτό έχει αντίκτυπο στα παιδιά τους, τα οποία αισθάνονται τόσο την αγάπη των γονέων τους, όσο και την έλλειψη επικοινωνίας και τις εγωιστικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα να τα εφαρμόζει αργότερα και στη δική του οικογένεια.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη βράβευση της χριστιανής γυναίκας στα πρόσωπα μίας γιαγιάς, μίας μητέρας και μίας νεαρής κοπέλας και μέλλουσας μητέρας. Ως γιαγιά βραβεύτηκε η κα. Βασιλική Χουρσίδου, η οποία στα 85 της χρόνια απολαμβάνει την αγάπη 3 παιδιών, 7 εγγονών και 11 δισέγγονων. Ως μητέρα βραβεύτηκε η κα. Παναγιώτα Φωτακίδου, μητέρα 6 αγοριών, και ως νεαρή κοπέλα και μέλλουσα μητέρα η κα. Σουλτάνα Ναζεράκη. Ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα της Ενορίας της Αγίας Κυριακής για την εορτή της Υπαπαντής και διένειμε σε όλους το αντίδωρο.

Να υπενθυμίσουμε πως στον Ναό της Αγίας Κυριακής φυλάσσεται τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου του Οσίου Συμεών του θεοδόχου που δέχθηκε στις αγκάλες του τον μικρό Χριστό  το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση στις ακολουθίες του διημέρου 2 και 3 Φεβρουαρίου.