Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

12/4/2015. ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Η Ανάσταση του Κυρίου εορτάσθηκε με λαμπρότητα σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας σκορπίζοντας στους πιστούς το κοσμοχαρμόσυνο και σωτήριο μήνυμά της. Και φέτος το Άγιο Φώς από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων μεταφέρθηκε με τη πτήση στην πόλη μας και διενεμήθη σε γειτονικές Μητροπόλεις και σε Ναούς.
Ο Μητροπολίτης μας τέλεσε τη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία των τοπικών Αρχόντων και πλήθους κόσμου. Η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία τελείωσε την ανάγνωση της Πασχαλίου Εγκυκλίου του Μητροπολίτου μας, με τη Θεία Κοινωνία όλου σχεδόν του εκκλησιάσματος και τον Κατηχητήριο Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενώ ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλους το «Χριστός Ανέστη», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως οι χριστιανοί που μένουν και παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία και δε φεύγουν νωρίτερα, αντιλαμβάνονται και γεύονται τη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας.