Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

1/6/2015. Επίσκεψη ενοριτών Γεμιστής στην Αλεξανδρούπολη.

Εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησαν κάτοικοι της  Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γεμιστής την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015. Οι ενορίτες με επικεφαλής τον εφημέριο π. Θεόδωρο Παπαχρήστου επισκέφθηκαν τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, την Ιερά Μονή Παναγία του Έβρου στη Μάκρη. 
Στα γραφεία της Μητροπόλεως, στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Κέντρο τους υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως   π. Ειρηναίος Λαφτσής, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και τους ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία αυτής της πνευματικής δραστηριότητας. Στο Ανθίμειο οι ενορίτες της Γεμιστής είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τις κυρίες του Συλλόγου «Η Αγία Ολυμπιάδα», ανταποδίδοντας με αυτό τον τρόπο την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα στην Ενορία της Γεμιστής τα μέλη του Συλλόγου υπό την κ. Μίνα Καψίδου, η οποία συντονίζει τις δράσεις της «Αγίας Ολυμπιάδας».