Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

11/7/2015. Πανήγυρις Οσίου Παϊσίου στην Αλεξανδρούπολη.

Η Εκκλησία μας πανηγύρισε για πρώτη φορά φέτος τη μνήμη του νέου αγίου της , του Οσίου Παϊσίου του αγιορείτου, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο κατετάγη επισήμως στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Στην Μητρόπολή μας ανηγέρθη εδώ και μερικά χρόνια από ευλαβείς χριστιανούς ένα ιδιωτικό Παρεκκλήσιο στη μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου και του γέροντος (τότε) και νυν Οσίου Παϊσίου του αγιορείτου, όπου πιστοί χριστιανοί της Επαρχίας μας και από άλλα μέρη της Πατρίδος μας το επισκέπτονταν συχνά και απέδιδαν την αρμόζουσα ευλάβεια και τιμή στο γέροντα Παΐσιο. Μετά την αγιοκατάταξη του Οσίου Παϊσίου οι ιδιοκτήτες του Παρεκκλησίου το παρέδωσαν ως προς τη χρήση στην Ιερά Μητρόπολη.

Φέτος, είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία για πρώτη φορά να πανηγυρίσει αυτό το Παρεκκλήσιο την ιερά μνήμη του Οσίου Παΐσίου. Το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουλίου τελέσθηκε με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ανθίμου Ιερά Αγρυπνία με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία που τέλεσαν ιερείς της Μητροπόλεώς μας. Πλήθος πιστών κατέκλυσε το Παρεκκλήσιο και τον προαύλιο χώρο και προσκύνησε την εικόνα του νέου Οσίου της Εκκλησίας μας προσευχήθηκε στη χάρη του.



Φωτογραφίες: Maximum FM