Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

3/1/2010 Κοπή βασιλόπιτας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας στο ίδρυμα χρονίως πασχόντων, "Άγιος Κυπριανός".

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βασιλόπιτα στο Σταυρίδειο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων της Ιεράς Μητροπόλεως "Ο Άγιος Κυπριανός". Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι πολιτικοί, οι στρατιωτικοί άρχοντες όπως και πολλοί εκπρόσωποι φορέων του τόπου. Στις ευχές του ο  Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο διαχρονικό αίτημα της εκκλησίας για συμπαράσταση και αγάπη προς το συνάνθρωπο, κάτι το οποίο επιχειρείται και με επιτυχία εκτελείται στην Ιερά Μητρόπολή μας.
Σήμερα στο Ίδρυμα περιθάλπονται 120 ασθενείς ενήλικες με χρόνιες παθήσεις όπως αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, ημιπληγία, τετραπληγία, καρδιοπάθεια, καρκινοπαθείς, ακρωτηριασμένοι και γενικότερα άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Επίσης εργάζονται 80 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος είναι νοσηλευτικό προσωπικό. Όλοι είναι πτυχιούχοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και καθημερινά φροντίζουν τους ασθενείς υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων ιατρών. Το Ίδρυμα παρέχει στους ασθενείς νοσηλεία, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, φυσικοθεραπείες, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγία, τροφή,  ιματισμό και άριστη ξενοδοχειακή υποδομή. Οι τρόφιμοι μένουν σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με θέα στην θάλασσα και σε ελαιώνες. Το εσωτερικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 5.500m2. Σήμερα λειτουργεί με πληρότητα κλινών 100% ενώ υπάρχει και λίστα αναμονής.